luni, 30 iunie 2008

La mare, la soare



O piesă care se potriveşte cu tot ce scrie pe aici
Săptămâna trecută, Flor mi-a propus să mergem împreună la mare câteva zile. A picat chestia asta foarte bine pt că îmi doream să ajung anul asta la mare şi plus de asta mă vedeam cu ea şi prietenii forumişti din Bucureşti. Aşa că, aprobarea părinţiilor am avut-o, bagajele le-am făcut cu o plăcere imensă şi joi la ora 9 eram în autogara noastră "minunată" unde cerşetorii erau treziţi deja, ţiganii erau şi ei prezenţi, maneliştii porniseră poluarea fonică, adică muzica lor de "calitate" din telefoane care răsuna spre disperarea sau plăcerea unora. Se împart bilete, se pleacă intr-un final, aerul condiţionat chiar funcţionează spre uimirea mea, mă uit pe geam şi visez cu ochii deschişi la valurile mării, vorbesc la telefon cu Flor, mă plictisesc, citesc o carte pe care mă chinui să o termin de nu ştiu când şi culmea e că îmi aduc aminte de ea doar când plec la Bucureşti. Slatina...pauza de 5 minute, tipa de lângă mine este mutată de şofer mai în faţă cu argumentul că: "Vin aştea de Bucureşti şi să stea ei mai în spate, tu cobori mai devreme", pai cum naibii vine asta? Plătesc bilet întreg din Craiova, vreau să ajung la destinaţie pe acelaşi scaun, nu vreau sa mă mute nimeni după cum i se trezesc în cap ideile dar ce să facem domnule, la noi şoferii sunt mai tari decât medicii că asa se vrea de fraieri, eu nu m-aş fi mutat, să vedem ce ar fi putut să îmi facă. Până atunci avusesem noroc de oameni curaţi şi ok lângă mine dar trebuia să fie şi ceva ca să mă nemulţumească şi ştiu că unii o să vreţi poate să îmi ziceţi: "Dacă nu îţi convine cu mijloacele de transport în comun, mergi cu masina proprie" dar ştiţi care e chestia? Nu cred că cer prea mult, adică ce, e aşa de dificil să te speli? Lângă mine s-a aşezat un manelist care mergea până în Bucureşti, nu putea să coboare şi el mai devreme...mă trăzneşte în nas un miros de transpiraţie amestecat cu fum de ţigară şi bomboana de pe colivă îi mai şi suna telefonul din două în două minute cu ceva de genul: "Iubirea mea, nu te las, eşti ...", era o manea cretină, sunt singurele versuri pe care le-am reţinut. În fine, mă înghesui într-un colt şi aştept popasul de la Albota să respir şi eu aer curat...popas, stăm 10 minute, iar trec la gazare, ce să fac, suport, doar nu era să îi spun să se mai spele...Intrăm în Bucureşti şi după ce că traficul era super mega extra aglomerat, se mergea bară la bară, şoferul parcă înnebunise...lasă o mare parte din călători şi rămân eu şi colegul meu de scaun, încă 2 oameni mai în vârstă şi câţiva la vre-o 20 si ceva de ani, de precizat, manelişti. Şi cum şoferul cred că nu observase că era o prezenţă feminină în microbuz şi ca să se simtă şi el mai relaxat, să îşi verse of-ul, începe să se dezlănţuie: "Bă, sa ţi-o ... pe măta, moldovean cretin, să îmi bag ..." şi uite aşa cam 10 minute de îmi venea să îl strâng de gât, mai înjură omul dar totuşi.

Ajung într-un final la autogară, mă culege Flor de acolo, ajungem acasă după o scurtă plimbare cu autobuzul, mâncăm şi mergem în parcul Cismigiu să ne plimbăm cu hidrobicicleta. Terminăm cu parcul şi ne vedem cu 2 forumişti dragi, Max si Roxi la mall, stăm de vorbă, mâncăm şi eu cu Flor şi Max luam autobuzul, apoi metroul spre parcul Herăstrău. Pt. prima dată am mers şi cu barca, nici cu hidrobicicleta nu mai mersesem şi a fost foarte fain, eu cu Flor am fost pe mâinile bune ale lui Max, am avut încredere în el că nu ne lasă să ne înecăm. Şi următoarea oprire a fost la karaoke unde m-am simţit foarte, foarte bine. Trebuie să precizez că nici la karaoke nu mai mersesem deci era o nouă experienţă şi chiar a fost o experienţă pe care nu o să o uit şi cu siguranţă nu o să uit nici minunatele voci care mi-au încântat auzul...Max şi o prietenă de-a lui, Luiza, au cântat de nota 2000. M-am simţit aşa de bine încât nu am văzut că era ora 00 şi după ce am zis din start că eu nu o să cânt, am cântat puţin din piesa asta, apoi am mers acasă unde am stat de vorbă cu Flor până am pus capul pe pernă şi am dormit dusă.

A doua zi ştiam că trebuia să mergem la mare şi deşi ne culcasem pe la 2 sau 3, ne-am trezit la 10, am stat iar de vorbă şi pe la 16 sau 17 am plecat din Bucureşti spre Constanţa. Drumul a fost frumos, nu ne-am plictisit, am râs de Flor care se tot chinuia amar-moarte să desfacă o cutie de alune prin toate metodele posibile şi imposibile, am ascultat muzică şi am ajuns în Constanţaaaa...yuhu. Am dus bagajele în camera închiriată şi hai pe plajăăă...

Visasem în timp ce învăţam la teza de la psiho, pedagogie că o să merg la mare, să vad răsăritul, să nu mai am nicio grijă legată de şcoală şi dorinţa mi s-a îndeplinit. Am mers la o terasă unde era aşa de bine, răcoare, balansoare cu pernuţe roşii, mancarea bună, ospătarii cam zăbăuci dar erau şi ei tineri, începători, îi înţelegeam şi pe ei. Am mers prin magazine apoi la locuinţa care îi spuneam "acasă" pt două nopţi. În următoarea zi am mers la plajă, l-am cunoscut pe Marco, un blogger constănţean şi apoi eu cu Flor ne-am întâlnit cu o forumistă cu care am stat de la 18 la 05 de vorbă..şi am mai fi stat dar era prea frig, somnul îşi făcea simţită prezenţa, vroiam să vedem răsăritul dar ne-am lăsat păgubaşe. În ultima zi am fost la Gravity Park, la City Park, la Kaufland, am mâncat şi am plecat la Bucureşti. Am dormit pe drum de parcă nu mai dormisem de o săptămână dar m-am trezit pt că făcuseră unii accident şi era mare agitaţie pe stradă dar nu-i bai, pe urma m-am culcat la loc.

Am ajuns în Bucureşti unde era foarte cald, trafic ca de obicei, am cântat puţin cu Flor, am mai vorbit cu prietenii nostrii comuni pe messenger şi ne-am culcat. În ziua următoare m-am trezit cu o moacă de genul: a fost aşa fain la mare şi aici la Bucureşti, l-am cunoscut şi pe Max, am revăzut-o pe Roxi, am stat atâta timp cu Flor şi acum plec iar atâtea ore printr-o căldură infernală către oraşul meu, ala mic şi liniştit cum zic unii, pe care eu îl "apreciaz" aşa mult sau mai bine, "apreciez" aşa mult oamenii care fac parte din el dar asta-i viaţa, scap eu şi de oraşul asta odată cu liceul.

Deşi am plecat cu o oră mai devreme de acasă de la Flor, am pierdut microbuzul care mă aducea la Craiova din cauza autobuzului care mergea ca un melc şi asta pt că erau blocaje în trafic. Am aşteptat în autogară microbuzul până ne-am săturat, a venit într-un final, mi-am luat la revedere de la Flor şi am plecat. Dar ce să vezi, acum aer condiţionat...pauză vocală. Am mers cu uşile deschise, cu trapa deschisă, ca la balamuc, chiar am întrebat dacă spitalizarea se decontează la Craiova, din păcate am primit un răspuns stupid: "Ce sa fac domnişoară, asta nu e maşina mea ci a unui coleg şi nu îi merge aerul, asta e"...da nene, asta e, leşin de căldură şi pe tine te doare niciunde..super, a' la Romania!

Trecând peste căldura care m-a înnebunit, erau două femei în spatele microbuzului care vorbeau aşa de tare de parcă erau la o şedinţă în parlament, vorbeau de toate tămpeniile din lume, doar să le bage cineva în seamă dar din păcate nu le-a băgat nimeni, ba chiar un tip le-a zis sa coboare. Am coborât în autogara din oraşul meu şi am fost întâmpinată cum am plecat, de tigani care ascultau manele şi care aveau şi tupeu pe deasupra: "Ce faci păpuşe, unde pleci?", bineînteles că m-am întors cu spatele şi mi-am văzut de treaba mea, doar cu mintea prostului nu mă puneam că era odihnită.

Am ajuns acasă, am despachetat bagajele, am mâncat, le-am povestit părinţilor cum a fost şi tonul la somn că iar eram chiaună de somn. A fost frumos, chiar prea frumos, am făcut cunoştiinţă live cu 3 persoane cu care vorbisem doar pe messenger, le-am revăzut pe altele doua, m-am plimbat prin Bucureşti, am văzut cum este viaţa în Constanţa, am făcut plajă în Mamaia, am cântat pt prima dată la karaoke, tot pt. prima dată m-am plimbat cu barca şi hidrobicicleta.

În încheiere, pt.Marco...mi-ai zis că vrei să îmi citeşti părerea despre Constanţa. Mi-a plăcut, este cam în stilul Craiovei doar că oamenii sunt altfel, aveţi mare şi plajă şi asta e un mare avantaj pt. voi şi pt. turişti.

Şi nu în ultimul rând, aş vrea să îi mulţumesc Florentinei pt tot, prietenilor cu care m-am văzut că au venit să ne cunoaştem...vă mulţumesc tuturor pt clipele frumoase petrecute împreuna. Vă pup! Aş mai vrea să adaug ceva, cititorilor care au ajuns şi la ultimele rânduri să le scriu că le-am dat ceva bătaie de cap cu un post atât de lung şi să îmi cer scuze pt eventualele greşeli dar este ora 03:01 şi îmi pică ochii în gură de somn dar aveam chef de scris, de povestit.

2 comentarii:

Alecsa spunea...

Ma bucur ca te-ai distrat :)

Imi pare rau ca nu am putut sa vin si eu la mall,sa te revad.Ca imi e super dor de tine :(

Anonim spunea...

Praji...mi-ar fi placut sa ne vedem dar asa a fost situatia, cu alta ocazie sper sa ne vedem:*